Besplatna dostava iznad 130 €

Ansell, globalni lider u sigurnosnim rješenjima, najavljuje pokretanje AlphaTec® 58-735, nove inovativne nitrilne rukavice za višestruko rukovanje, nudeći neusporedivu kombinaciju kemijske i proturezne zaštite kao pružanje iznimne udobnosti. Razvijen je za uporabu u širokom rasponu industrijskih grana, uključujući kemijsku, prehrambenu, naftnu industriju te proizvodnju gdje se zahtijeva visoka kemijska i proturezna zaštita.

Industrijski poslovi predstavljaju niz opasnosti koji mogu ugroziti sigurnost radnika. To se pojačava kada su prisutni višestruki čimbenici rizika ili opasnosti, kao što su izloženost kemijskim tvarima, tekućinama i krutinama - zajedno s reznim rizikom. Zapravo, zaposlenici u oko 60% poduzeća će patiti od ozljeda na rukama i zbog iritacije kože.

"Kada pokušavate zaštititi od višestrukih opasnosti, poput rizika od rezanja i kemikalija, često dolazi do kompromisa, što znači da se koristi kriva zaštita ruku. To može prouzročiti ozljede zbog nedostatka adekvatnog stiska ili gubitka spretnosti, budući da se radnici bore za rukovanje alatom ili strojevima za obavljanje poslova ", rekao je Paul Bryce, potpredsjednik Poslovne jedinice Chemical Solutions, Ansell. "Naš novi AlphaTec 58-735 pomaže u nadvladavanju tih potencijalnih problema - u jednom rješenju - osiguravajući kemijsku zaštitu, sigurno prianjanje i izvrsnu obustavu rezanja u kombinaciji s poboljšanom udobnošću i učinkovitosti nositelja."

Zelena vanjska nitrilna ljuska ima izvrsnu kemijsku otpornost na širok spektar kemikalija, uključujući kiseline, lužine i organska otapala. Kao meka, udobna rješenja za zaštitu ruku koja se učinkovito suprotstavlja kemikalije i rezove, radnici diljem industrije imaju veću vjerojatnost da će nositi rukavicu, osiguravajući veću razinu poštivanja.

Na unutrašnjosti rukavice koristi se HI-VIZ ™ INTERCEPT® pređa koja osigurava zaštitu od rezanja visokih performansi uz izvanrednu udobnost i spretnost. Ako je vanjska ljuska rukavice ugrožena zbog mehaničkog djelovanja onda korisnik može vidjeti da kemijska barijera više nije tamo i treba zamijeniti rukavicu. AlphaTec 58-735 ima kemijsku zaštitu tipa A u skladu s novom EN ISO 374: 2016, rezna razina ISO C prema EN 388: 2016 ili ANSI rez A3. Također se testira za rezanje razine 4 prema EN 388: 2003.

Grip je vrlo važan aspekt za sve kemijske rukavice i naša je jedinstvena ANSELL GRIP ™ tehnologija dodana dlanovima i prstima. Ova tehnologija omogućuje manje snage i optimalnu kontrolu i povjerenje pri zahvaćanju u mokrom ili uljnom okruženju, što dodatno smanjuje umor ruku i povećava udobnost radniku.

Kompletiranjem zaštite od višestrukih opasnosti AlphaTec 58-735 rukavica također se testira na EN 1149 za antistatičke i EN ISO 374-5 za virusne rizike.

Latest Stories