Radne rukavice - novosti

Reakcija na alergene u rukavicama koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme

Ne postoji lijek za lateks Tip I alergije. Iako je dobra ideja da se presele u okruženje bez lateksa kako bi se uklonio rizik od negativnih reakcija i da se minimalizira osjetljivost, došlo je do sve većeg broja slučajeva prijavljenih od djelatnika koji su razvili kemijske tipove alergija tipa IV nakon što su napravili promjenu. Važno je razumjeti razliku između uzroka i simptoma lateks i kemijske alergije, tako da možete donijeti pravu odluku za Vas.

Općenito, alergija je pojačana osjetljivost na stranu supstancu (zvanu alergen) koja uzrokuje pretjerano reagiranje obrambenog sustava (imunološki sustav) kada se brani. Normalno, imunološki sustav treba reagirati samo ako štetna tvar, poput bakterija, napada tijelo. Za osobe s alergijama, imunološki sustavi rade prekovremeno i reagiraju čak i kada su prisutne relativno bezopasne tvari, poput kemikalija u rukavicama. Ozbiljnost alergijske reakcije može se razlikovati od blage nelagode do životno ugroženih situacija kao što je anafilaktički šok.

Reakcija na alergene može predstavljati nadraženost ili senzibilizaciju.

ANSELL predstavio ALPHATEC 58-735: novo inovativno rješenje koje pruža višestruku zaštitu ruku

4. lipnja 2018. - Iselin, NJ - Ansell, globalni lider u sigurnosnim rješenjima, najavljuje pokretanje AlphaTec® 58-735, nove inovativne nitrilne rukavice za višestruko rukovanje, nudeći neusporedivu kombinaciju kemijske i proturezne zaštite kao pružanje iznimne udobnosti. Razvijen je za uporabu u širokom rasponu industrijskih grana, uključujući kemijsku, prehrambenu, naftnu industriju te proizvodnju gdje se zahtijeva visoka kemijska i proturezna zaštita.

0 Komentari na ovaj članak - pogledaj komentare
Uskoro u ponudi - Ansell 11-812 rukavica za rad na strojevima sa rotirajućim dijelovima

Jednostavno oslabljene rukavice na višestrukim područjima s rizikom. Jedinstveni i patentirani pleteni dizajn omogućuje rukavici lakši lom na višestrukim područjima s visokim rizikom, što značajno smanjuje rizik od ozljeda ruku ako se rukavica uvlači u rotirajući alat.

Vrlo tanak dizajn. Pruža izvrsnu taktilnost za korištenje čak i kod najmanjih dijelova.

ZONZ ™ tehnologija za poboljšanu udobnost. ZONZ ™ tehnologija pruža ekstremnu prozračnost kako bi rukama rad bio olakšan.

Zaštita proizvoda. Bijela boja omogućuje brzu identifikaciju prljavštine kako bi se izbjegla kontaminacija proizvoda.

Bez silikona. Nema prijenosa silikonskih čestica na metalne dijelove.


0 Komentari na ovaj članak - pogledaj komentare
U Zagrebu u prostorima tvrtke PROSCO održano savjetovanje „Zaštita na radu“

Podizati svijest, širiti znanje i dobru praksu, razvijati kulturu zaštite na radu, stvarati zdravu i motivirajuću radnu sredinu, preventivnim mjerama očuvati radnu sposobnost radnika, spriječiti nesreće, ozljede, profesionalne bolesti i bolesti povezane s radom ciljevi su koje želimo ostvariti. I ovo današnje savjetovanje, naslovljeno „Zaštita na radu – opasnosti, štetnosti, rizici i mjere prevencije“, kao jedno u nizu aktivnosti Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, organizirano je sa željom da se postignu ti ciljevi – istaknuo je u uvodnoj riječi ravnatelj Vitomir Begović otvarajući ovo savjetovanje koje je Zavod organizirao u suradnji s tvrtkom Prosco d.o.o.


0 Komentari na ovaj članak - pogledaj komentare
Ansell umanjio rizik od ozljeda ruku

Od svih ozljeda ruku koje su imali članovi Master Plumbersa”u razdoblju od šest godina, 78% su ozljede ruku porezivanjem. Dakle, prevencija cut ozljeda je bila među ključnim ciljevima programa.

Kao što je jedan učenik rekao: “Moj posao uključuje uklanjanje metalnih stupića, Jack zakucavanje i rukovanje ljepilima otapalima i silicijem. Zbog Ansell PowerFlex® 80-813, rukavica koje pružaju zaštitu u svim tim poslovima, ne trebate biti zabrinuti. Rukavice su dovoljno jake da spriječe rezove kod rada s oštrim rubovima čelika “.

S obzirom na njihovu osnovu sa staklenim vlaknima, PowerFlex 80-813 rukavice kombiniraju visoku razinu zaštite cut (Level 5) i otpornosti na plamen (razina 4) u jednom dizajnu.

Osvrćući se na sigurnosne usklađenosti među mladim radnicima, Rod objašnjava: “Naši naučnici su pametni. Oni ne žele oštetiti svoje ruke; oni žele izgledati dobro i njegovano na poslu i sada su već navikli na rad u Ansell rukavicama “.

0 Komentari na ovaj članak - pogledaj komentare
Ansell uvodi nove ALPHATEC® rukavice

AlphaTec 58-128 je dizajniran s tankom tehnologijom nitrila kako bi osigurali barijeru za vrhunsku ručnu zaštitu od ulja i ostalih tekućina koje su nadražujuće, uključujući selektivne kemijske rizike s zaštitom podlaktice zbog prskanja. Ergonomska konstrukcija kombinira fleksibilno otvorenim tkanjem i rastezljivom nitrilnom formulacijom premaza te pružaju bolju vještinu i taktilnost za dugotrajno trošenje. Dizajnirana za održavanje razine udobnosti, rukavica odgovara obliku nositelja, omogućuje prirodno kretanje i smanjuje umor ruku.

0 Komentari na ovaj članak - pogledaj komentare
Prikazano 1 do 6 od 6 (1 Stranica)