Nakon što su saznali da se 33 posto ozljeda svih njihovih zaposlenika dogodilo na rukama, Master Plumbers Victoria tražili su od Ansella pomoć kod uvođenje obveznog pravila pri odabiru rukavica naučnika. “Kao rezultat toga, smanjili su ozljede ruku za 80% i uštedili 118.000 $ u troškovima upravljanja ozljeda u više od šest godina”, kaže Rod Tresidder, direktor MASTER Plumbers ‘OHS. Prema WorkSafe Victoria, 50 građevinskih radnika ozlijeđeni su svaki tjedan, a 11 posto od tih ozljeda odnosi se na ozljedu ruku. Međutim, ova statistika može biti značajno smanjena s upotrebom rukavica u skladu s pravilima habanja rukavica.


Statistika ozljeda

Od svih ozljeda ruku koje su imali članovi Master Plumbersa”u razdoblju od šest godina, 78% su ozljede ruku porezivanjem. Dakle, prevencija cut ozljeda je bila među ključnim ciljevima programa.

Kao što je jedan učenik rekao: “Moj posao uključuje uklanjanje metalnih stupića, Jack zakucavanje i rukovanje ljepilima otapalima i silicijem. Zbog Ansell PowerFlex® 80-813, rukavica koje pružaju zaštitu u svim tim poslovima, ne trebate biti zabrinuti. Rukavice su dovoljno jake da spriječe rezove kod rada s oštrim rubovima čelika “.

S obzirom na njihovu osnovu sa staklenim vlaknima, PowerFlex 80-813 rukavice kombiniraju visoku razinu zaštite cut (Level 5) i otpornosti na plamen (razina 4) u jednom dizajnu.

Osvrćući se na sigurnosne usklađenosti među mladim radnicima, Rod objašnjava: “Naši naučnici su pametni. Oni ne žele oštetiti svoje ruke; oni žele izgledati dobro i njegovano na poslu i sada su već navikli na rad u Ansell rukavicama “.


Reklamna kampanja

Međutim, još uvijek je razlog za zabrinutost što se tiće sigurnosti mlađih radnika u sektoru građevinarstva. Tako da je WorkSafe Victoria pokrenula reklamnu kampanju, “Nismo sigurni dali se potiću radnici u dobi od 15-24 godine da govore o sigurnosti upotrebe opreme koju primjenjuju sa kemikalijama ili pri rukovanju strojevima.

Prema WorkCover-u izvršna Denise Cosgrove, “Naše istraživanje nam govori da mnogi mladi radnici ne žele da ispadnu glupi ili nesposobni pred kolegama ili nadzornicima”, rekla je ona. “Bitno je da poslodavci i nadzornici pružaju odgovarajući nadzor i obuku kako bi stvorili radno mjesto na kojem se svi radnici osjećaju ugodno.” Dok ovi nalazi ukazuju na važnost dobrog primjera iskusnih radnika, također pokazuju potrebu za obveznom politikom koja ne ostavljaja prostora za interpretaciju.


Nova rješenja

Master Plumbers i Ansell već raspravljaju o drugom rješenju za rukavice kako bi dodatno poboljšali sigurnost ruku među vodoinstalaterima, ovaj put korištenjem ActivArmr® 97-005 rukavicama.